Klembussen voor de optimale werking van uw machines en constructies

klembussen-multicomponentsKlembus nodig om een optimale werking van machines en constructies te garanderen? Om uw machines goed te laten opereren moeten bewegingen en draaiingen goed worden overgebracht. De as en de naaf dienen goed verbonden te worden, zodat slijtage door beweging wordt voorkomen.

Klembussen of spanelementen, verbinden holle en volle assen door middel van een klemverbinding. Waar een spie met spiebaan de verbinding ook kunnen maken, is een klembus een betere keuze wanneer u de verbinding met een klemverbinding wilt maken. Door het uitzetten van de buitenmaat komt de as/naaf vast te zitten. Verder heeft u ook keuze uit krimpbussen, deze verbinden as en naaf door te krimpen: de binnenmaat wordt kleiner en klemt de as/naaf vast.

De voordelen van de klembussen van Multicomponents op een rij:

  • Goede bewegende verbinding zonder slippen
  • Verbinding door middel van een klemverbinding
  • Centreren automatisch
  • Verbinden tandwiel en as
  • Monteren poelies en schijven

De klembussen van Multicomponents zijn leverbaar van erg kleine tot erg grote componenten. Daarbij vervaardigen wij ook componenten op maat. Lage of hoge draaimomenten kunnen worden gecreëerd met de spanbussen van Multicomponents. Let bij uw keuze voor klembussen op de binnen én buiten maat. Maar ook op de overdraagbare koppel in Nm en het maximale toerental.

Klembussen zijn verkrijgbaar in conische- en cilindrische variant

Conische klembussen worden gebruikt in combinatie met een taperbus, tandriemschijven en wielen. Deze schijven bevatten voorgeborde gaten zodat de bus altijd past. De cilindrische klembussen zijn de componenten die ook wel spanelementen worden genoemd. Deze werken met een binnen en buitenring in combinatie met klembouten. De verbinding vindt plaats door de bouten aan te draaien waardoor de
schijven uitzetten.

Het juiste draaimoment is belangrijk voor het gebruik van klembussen

Wanneer u de juiste klembussen heeft ontvangen, is het monteren van deze componenten vrij eenvoudig. (Evenals het demonteren indien nodig) Wel is het van groot belang dat de diameter van de as en de naaf voldoen aan de reguliere toleranties. Het juiste draaimoment is natuurlijk van belang voor het optimaal functioneren van de klembus. Bij het toepassen van deze verbindingscomponenten kunnen geen uitlijningsfouten ontstaan. Door as en naaf met deze klem te verbinden, is lassen niet noodzakelijk. Zo kunt u as en naaf ook weer los halen, mocht dit wenselijk zijn.

Wilt u meer informatie over klembussen? Ons team staat klaar voor al uw vragen!

Klembussen zijn typische componenten die wij dagelijks inzetten. Wij kunnen spanbussen leveren in elk formaat. Meer weten over onze componenten en klembussen? Neem contact op met ons team voor al uw vragen.

Copyright © Multicomponents International BV - 2020 Alle rechten voorbehouden