Schotelveren zijn erg krachtig en perfect voor kleine ruimtes.

Schnorr-Schotelveren-MulticomponentsSchotelveren nodig om grote krachten op te vangen in kleine ruimtes? Schotelveren kunnen erg krachtig zijn, juist op plekken waar ruimte beperkt is. De veer in ringvorm wordt veel ingezet om een veerkracht te creëren. Zo zien wij de kleine schotelveren (ter grootte van een ring) regelmatig terugkomen in kleine producten en de grootste versies bij het sluiten van sluisdeuren of ophaalbruggen. Hier hebben de veren een remwerking. Verder worden deze componenten ook ingezet voor het krijgen van voorspanning. Deze veren voorkomen he klapperen van zaken dankzij een constante druk te behouden.

Door het stapelen van de veren onstaat de enorme kracht van de schotelveren.

Onze schotelveren zijn gemaakt om op elkaar te stapelen. Zo worden de krachten van elke losse veer gebundeld tot sterke veerkolommen. Deze kracht is degressief, progressief of lineair. Dit is afhankelijk van het materiaal waar de veer van is gemaakt maat ook de manier van stapelen.

Door voor verschillende stapelmethodes te kiezen, is de kracht van de veren aan te passen. Stapelt u de schotelveren eenvoudigweg op elkaar (parallel stappelen)? Dan versterken de veren elkaar. De totale kracht is de som van alle veren. Wanneer u de schotelveren om en om stapelt is de kracht gelijk aan de kracht van één veer.

De schotelveren van Multicomponents zijn door de jaren heen ontwikkeld en verbeterd

Schotelveren van Multicomponents zijn gedurende meer dan 20 jaar ontwikkeld en verbeterd. Al sinds 1996 ontwikkelen wij ons op het gebied van componenten voor de aandrijftechniek en machinebouw. Daar wij de exclusieve leverancier zijn van Europese fabrikanten, kunt u bij ons vertrouwen op kwaliteit.

Wij leveren schotelveren van het Duitse merk Schnorr. Alle Schnorr schotelveren voldoen aan de berekeningen volgens de DIN 2092. Ze worden geproduceerd volgens de vastgestelde maatvoering, toleranties en kwaliteitseisen van de DIN 2093.

Wij leveren schotelveren in de meest uiteenlopende formaten. De afmeting van een schotelveer bestaat uit twee belangrijke pijlers: de binnendiameter en de buitendiameter. Let op, deze hebben ruimte nodig grote en kleiner te worden wanneer zij in gebruik zijn. Multicomponents levert standaard veren van enkele mm groot tot afmetingen zoals 250 mm. Ook de dikte en hoogte zijn van belang. Zeker omdat een schotelveer zich vaak in kleine ruimtes bevindt, komt het nauw aan op de maatvoering.

Andere formaten nodig? Dan leveren wij graag veren op maat.

Meer weten over schotelveren? Wilt u advies in het berekenen van de juiste schotelveer? Neem dan contact op met Multicomponents.

Copyright © Multicomponents International BV - 2020 Alle rechten voorbehouden